Zorgverzekering vergoedingen

Zorgverzekering vergoeding

Stadtmüller is gecertificeerd door de SEMH en gecontracteerd zorgleverancier van alle zorgverzekeraars. Dit betekent dat onze producten en diensten vergoed worden door de zorgverzekering wanneer u de juiste (aanvullende) dekking heeft. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding heeft u bij de meeste verzekeraars wel een verwijzing nodig van een specialist. Denk hierbij aan een revalidatiearts, orthopedisch chirurg of reumatoloog.

Vergoeding (semi) orthopedische schoenen

Orthopedische en semi-orthopedische schoenen worden grotendeels vergoed vanuit de basisverzekering. Wel moet u rekening houden met een eigen bijdrage en het eigen risico. Voor kinderen onder de 16 jaar is de wettelijke eigen bijdrage in 2024 65,-. Voor iedereen vanaf 16 jaar is de eigen bijdrage 130,-.

Verder heeft iedere zorgverzekering bepaalde regels en richtlijnen opgesteld. Deze hebben we samengevat in dit PDF document.

Vergoedingen podologie en steunzolen

Podologie, of steunzolen, worden in de meeste gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Selecteer hieronder uw zorgverzekeraar en polis om te kijken waar u recht op heeft.