Veel gestelde vragen

Onze hoofdvestigingen zitten in Meppel; Douwenmaat 5 en Klijndijk; Hoofdweg 43. Verder hebben aanmeetlocaties bij Fysiocentrum Beilen, Stadtmüller Orthopedie Almelo, Gezondheiscentrum Rengersstate, Rengerslaan 2G, Schoolstraat 6, Ballij Schoenen Emmen; Noorderstraat 27 en in het Spectrum Medisch Centrum Meppel, Schoolstraat 4.

Wanneer heb ik recht op orthopedische schoenen?
Voor (semi-) orthopedische schoenen geldt dat de eerste voorziening voorgeschreven moet zijn door een medisch specialist. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar heeft u maximaal 3 maanden na het leveren van de eerste voorziening recht op een tweede paar (wisselpaar).U heeft recht op een herhalingsvoorziening 15 of 18 maanden na levering van uw eerste voorziening. Ook deze termijn hangt af van uw zorgverzekeraar. In bepaalde gevallen is bij een herhalingsvoorziening een verwijzing van uw huisarts noodzakelijk. Vergoedingen van uw zorgverzekeraar voor (semi-) orthopedische schoenen geldt een eigen bijdrage. Deze bijdrage wordt jaarlijks vastgesteld door de overheid. Indien u aanvullend verzekerd bent, kan het zijn dat uw eigen bijdrage lager is. Wij verzorgen de machtigings- en/of aanvraagprocedure voor u conform de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. De voorwaarden van uw zorgverzekeraar ziet u hier.
Garanties en reparaties;
Bij een gelijkblijvende situatie heeft u drie maanden garantie op de pasvorm en een half jaar op het materiaal en de technische kwaliteit van de schoenen. Normale slijtage, het niet opvolgen van adviezen en sterk afwijkend gebruik vallen niet onder deze garantie. Reparaties moeten worden uitgevoerd door uw orthopedisch schoentechnicus met het oog op behoud van uw garantie.

Onze vestiging in Meppel is maandag t/m vrijdag geopend van 8:30 – 17:00.
Onze vestiging in Klijndijk is maandag, dinsdag en donderdag geopend van: 8:30-17:00 en woensdag van 08:30-12:00.

Op al onze aanmeetlocaties en vestigingen werken wij uitsluitend op afspraak. Voor meer informatie: 0522-760188

Al onze vestigingen en aanmeetlocaties zijn rolstoelvriendelijk.

Wij verkopen ook veters en onderhoudsproducten.

Er zijn zorgkosten die niet helemaal vergoed worden vanuit de basisverzekering. Een deel van deze kosten valt onder de wettelijke eigen bijdrage. De hoogte van deze wettelijke eigen bijdrage wordt ieder jaar bepaald door de overheid en is bij alle verzekeraars hetzelfde. U kunt de wettelijke eigen bijdrage pinnen aan de balie.

Wij hechten veel waarde aan uw tevredenheid met betrekking tot de producten en diensten die wij aanbieden. Indien u echter niet tevreden bent, staan onze medewerkers klaar om u te helpen. U kunt altijd contact met hen opnemen via 0522-760188. Wij zullen ons uiterste best doen om uw klacht op een passende wijze op te lossen. Mocht u desondanks nog steeds een klacht hebben, klik dan hier voor een klacht met betrekking tot orthopedische schoenen en hier voor klachten met betrekking tot podologie.

Doordat onze maatnemers veel verschillende materialen nodig hebben komen klanten in principe altijd bij ons. Is dit voor u niet mogelijk? Bel dan 0522-760188 zodat u de mogelijkheden voor u kunt bespreken.

Bel: 0522-760188 en onze medewerkers helpen u verder!

Als u problemen heeft met uw hulpmiddel doordat het bijvoorbeeld niet lekker loopt of u pijn heeft aan uw voeten, neem dan altijd contact met ons op. Wij maken dan een controle afspraak voor u en de maatnemer zal het probleem met u proberen op te lossen.

Dit betekent: Een orthopedische voorziening aan een confectieschoen. Dit zijn schoenen die je in de winkel koopt en waar wij een aanpassing aan kunnen maken. Niet iedere confectieschoen is geschikt om aan te passen. Vraag de orthopedisch schoentechnicus om advies.

Dit wisselt per zorgverzekeraar, maar de meeste zorgverzekeraars hanteren een termijn tussen de 6 en 9 maanden voor kinderen onder de 16 en 15 en 18 maanden voor volwassenen. In dit PDF bestand vind je informatie per zorgverzekeraar. In sommige gevallen kan je aanspraak maken op een wisselpaar.

Dit wisselt per zorgverzekeraar, maar bij de meeste zorgverzekeringen heb je hier recht op na 3 maanden.

Dit wisselt per zorgverzekeraar, we hebben alle informatie voor je op een rijtje gezet op onze pagina over zorgverzekering vergoedingen