Sportpodologie

Sportpodologie

Christian Esselbrugge onze Sportpodoloog stelt zich voor:  Sinds februari 2016 ben ik werkzaam bij Stadtmüller Orthopedie enPodologie. In het verleden heb ik bij een hardloopspeciaalzaak gewerkt. Door de nodige blessures en schoenadvies die ik daar ben tegengekomen, is mijn interesse gewekt in het vak (sport)podologie. Hoe kan je blessures verminderen of zelfs voorkomen? Daarom ben ik toendertijd de opleiding tot (sport)podoloog gaan volgen.

Comfortabele pasvorm

Daarnaast ben ik mij ook meer gaan verdiepen in hardloop en beweging analyses. Bij deze analyse wordt gekeken naar de loopstijl en relatie met klachten. Naast het aanmeten van (sport)-steunzolen, op maat gemaakte slippers/sandalen of het maken van een aanpassing in sportschoenen geef ik ook schoenadvies en voetentraining. Door middel van voetentraining proberen we de balans weer terug te brengen in de voet door bijvoorbeeld de hallux valgus weer recht trainen!

 

Om blessures te kunnen voorkomen of te verhelpen zijn een paar goede sportschoenen en een goede looptechniek heel belangrijk, ook een paar (sport)zolen, voetentraining of een aanpassing in de sportschoenen kunnen u op weg helpen.

 

Bent u benieuwd wat ik voor u kan betekenen?