aA vergroot letters

Veelgestelde vragen

 • Welke vestigingen heeft Stadtmüller Orthopedie/Podologie?

  Onze hoofdvestigingen zitten in Meppel; Douwenmaat 5 en Klijndijk; Hoofdweg 43. Verder hebben aanmeetlocaties bij Fysiocentrum Beilen, Gezondheiscentrum Rengersstate, Rengerslaan 2G, Schoolstraat 6, Ballij Schoenen Emmen; Noorderstraat 27 en in het Spectrum Medisch Centrum Meppel, Schoolstraat 4.

 • Wanneer heb ik recht op Orthopedische schoenen?

  Wanneer heb ik recht op orthopedische schoenen?
  Voor (semi-) orthopedische schoenen geldt dat de eerste voorziening voorgeschreven moet zijn door een medisch specialist. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar heeft u maximaal 3 maanden na het leveren van de eerste voorziening recht op een tweede paar (wisselpaar).U heeft recht op een herhalingsvoorziening 15 of 18 maanden na levering van uw eerste voorziening. Ook deze termijn hangt af van uw zorgverzekeraar. In bepaalde gevallen is bij een herhalingsvoorziening een verwijzing van uw huisarts noodzakelijk. Vergoedingen van uw zorgverzekeraar voor (semi-) orthopedische schoenen geldt een eigen bijdrage. Deze bijdrage wordt jaarlijks vastgesteld door de overheid. Indien u aanvullend verzekerd bent, kan het zijn dat uw eigen bijdrage lager is. Wij verzorgen de machtigings- en/of aanvraagprocedure voor u conform de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. De voorwaarden van uw zorgverzekeraar ziet u hier.
  Garanties en reparaties;
  Bij een gelijkblijvende situatie heeft u drie maanden garantie op de pasvorm en een half jaar op het materiaal en de technische kwaliteit van de schoenen. Normale slijtage, het niet opvolgen van adviezen en sterk afwijkend gebruik vallen niet onder deze garantie. Reparaties moeten worden uitgevoerd door uw orthopedisch schoentechnicus met het oog op behoud van uw garantie.

 • Wat zijn de openingstijden van Stadtmüller Orthopedie/podologie?

  Onze vestiging in Meppel is maandag t/m vrijdag geopend van 8:30 - 17:00.
  Onze vestiging in Klijndijk is maandag, dinsdag en donderdag geopend van: 8:30-17:00 en woensdag van 08:30-12:00.

  Op al onze aanmeetlocaties en vestigingen werken wij uitsluitend op afspraak. Voor meer informatie: 0522-760188

 • Zijn jullie vestigingen rolstoelvriendelijk?

  Al onze vestigingen en aanmeetlocaties zijn rolstoelvriendelijk.

 • Verkopen jullie ook accessoires zoals veters en onderhoudsproducten?

  Wij verkopen ook veters en onderhoudsproducten.

 • Wat is de wettelijke eigen bijdrage?

  Er zijn zorgkosten die niet helemaal vergoed worden vanuit de basisverzekering. Een deel van deze kosten valt onder de wettelijke eigen bijdrage. De hoogte van deze wettelijke eigen bijdrage wordt ieder jaar bepaald door de overheid en is bij alle verzekeraars hetzelfde. U kunt de wettelijke eigen bijdrage pinnen aan de balie.

 • Ik heb een klacht, wat moet ik doen?

  Wij vinden het belangrijk dat u tevreden bent over de producten en diensten die wij leveren. Mocht dit niet zo zijn dan kunt u altijd contact opnemen met onze medewerkers op 0522-760188 dan zullen wij met u proberen uw klacht op te lossen. Heeft u desondanks toch een klacht? Op de website bij klachten kunt u een klachtenformulier downloaden.

 • Komen jullie ook aan huis voor het aanmeten van hulpmiddelen?

  Doordat onze maatnemers veel verschillende materialen nodig hebben komen klanten in principe altijd bij ons. Is dit voor u niet mogelijk? Bel dan 0522-760188 zodat u de mogelijkheden voor u kunt bespreken.

 • Ik wil mijn afspraak verzetten, wat nu?

  Bel: 0522-760188 en onze medewerkers helpen u verder!

 • Mijn hulpmiddel zit niet naar wens, wat moet ik doen?

  Als u problemen heeft met uw hulpmiddel doordat het bijvoorbeeld niet lekker loopt of u pijn heeft aan uw voeten, neem dan altijd contact met ons op. Wij maken dan een controle afspraak voor u en de maatnemer zal het probleem met u proberen op te lossen.

 • Wat is een OVAC?

  Dit betekent: Een orthopedische voorziening aan een confectieschoen. Dit zijn schoenen die je in de winkel koopt en waar wij een aanpassing aan kunnen maken. Niet iedere confectieschoen is geschikt om aan te passen. Vraag de orthopedisch schoentechnicus om advies.

Direct een afspraak maken?

Bel: 0522 - 760 188

Of bekijk onze
dichtsbijzijnde praktijk

Ga naar contact