Orthopedische schoenen

Orthopedische schoenen

Geen enkel paar voeten is hetzelfde en daarom is het dus helemaal niet zo raar dat niet elk paar voeten goed past in gewone schoenen die u online of in de schoenenwinkel koopt. Bij Stadtmüller vind u een diverse basiscollecties en veel voorbeelden. Er is altijd wel een paar dat past bij uw stijl of smaak. Heeft u mooie schoenen gezien op het internet of in een tijdschrift? Neem dan een voorbeeld mee, zodat we samen kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn.

Stadtmuller orthopedie

Verschillende orthopedische schoenen

Het doel van orthopedische schoenen is simpel: ze moeten zorgen voor optimaal loopcomfort en meer bewegingsvrijheid. We kunnen dit resultaat op twee manieren behalen. Onze specialisten kunnen de orthopedische schoenen compleet met de hand maken, zodat elk detail is afgestemd op uw voeten. Daarnaast is het mogelijk om een mooie paar schoenen te kiezen uit ons assortiment die vervolgens door ons worden aangepast.

Orthopedische maatschoenen

Bij orthopedische maatschoenen nemen we eerst de maten van beide voeten op. Vervolgens maken we gipsafdrukken en op basis hiervan worden leesten gemaakt. De leest bepaald de vorm van de orthopedische schoenen, het is een soort mal waarop we een doorzichtige passchoen maken. De passchoenen worden door u gepast en indien nodig kunnen we nog correcties aanbrengen. Zitten de passchoenen als gegoten? Dan worden op basis van de passchoenen de door u gekozen schoenen met de hand op maat gemaakt. Op deze manier is dus geen enkele schoen exact hetzelfde. De levertijd voor orthopedische schoenen is circa 6 weken na het passen.

Semi-orthopedische schoenen

Wanneer er alleen aanpassingen nodig zijn aan bijvoorbeeld de zool of de schacht van de schoenen, maakt u een keuze uit ons assortiment. U heeft een ruime keuze qua model en kleur. Het is vaak ook mogelijk aanpassingen te doen aan uw eigen schoenen. De door u gekozen schoenen worden aangepast naar uw voeten. We kunnen dit relatief eenvoudig doen door bijvoorbeeld een voetafdruk of het meten van uw voeten. Het aanpassen van de schoenen duurt 2 weken en 4 weken als we de schoenen eerst moeten bestellen. Acht weken nadat u begonnen bent met het dragen van de schoenen kijken we tijdens een controle of de schoenen aan de wensen voldoen.

Voorlopige orthopedische schoenen

Wanneer u door een operatie of voetaandoening geen stevige schoenen kunt dragen zijn voorlopige orthopedische schoenen de oplossing. Deze voorlopige maatschoenen van comfortabele materialen worden naar uw wensen behoeften aangepast en zijn binnen tien dagen klaar. De schoenen beschermen, ondersteunen en ontlasten pijnlijke plekken zolang het nodig is. 

Zijn uw voeten erg dik door vocht, wonden of zwachtels? Dan bieden verbandschoenen bescherming, terwijl tegelijkertijd de druk verlaagd wordt.

Inloopadvies

Het kan zijn dat u in het begin nog een beetje moet wennen aan uw nieuwe schoenen. Ze kunnen bijvoorbeeld nog een beetje stug aanvoelen. Om aan de nieuwe schoenen te wennen en drukplekken te voorkomen, is het belangrijk dat u de schoenen goed inloopt en uw voeten elke keer wanneer u de schoenen uittrekt te controleren op drukplekken. Wissel uw schoenen ook regelmatig met een ander paar, hierbij is het wel belangrijk dat het andere paar schoenen ook in goede staat verkeerd.

We adviseren het volgende inloopschema:

Eerste dag 1 uur
Tweede dag 2 uur
Derde dag 3 uur
Vierde dag 4 uur
Vijfde dag 6 uur
Zesde dag 8 uur
Zevende dag hele dag

Onderhoud en verzorging

Regelmatig onderhoud van uw schoenen bevordert de gebruiksduur.
Let daarom goed op het volgende:

  • Behandel uw schoenen wekelijks met een goede schoencrème;
  • Controleer uw schoenen regelmatig op slijtage en laat uw schoenen op tijd repareren indien nodig;
  • Doet dit bij uw orthopedisch schoentechnicus vanwege behoud van garantie;
  • Gebruik een schoenlepel als dit het aantrekken van de schoenen vergemakkelijkt;
  • Strik uw veters goed. Hoe beter de veters gestrikt zijn, hoe optimaler de pasvorm is;
  • Plaats uw schoenen nooit bij de verwarming om te drogen wanneer deze nat geworden zijn.


Ook uw voeten op de juiste manier verzorgen verkleint de kans op klachten. Het is belangrijk dat u uw voeten dagelijks wast met niet te veel zeep. Knip uw nagels recht af en niet te kort en verwijder overmatig eelt. Tot slot is het goed uw voeten regelmatig in te smeren met voetencrème en bij voorkeur katoenen of wollen sokken te dragen.

Bent u geïnteresseerd in orthopedische schoenen?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen over orthopedische schoenen of de verzorging van uw schoenen of voeten?
Laat het ons gerust weten. Ons team helpt u graag verder.